איך להכין פלאפל טעים בבית בקלות?
פלאפל הוא אחד המאכלים הכי מזוהה עם ישראלים. בכל עיר ניתן למצוא כמות לא מבוטלת של דוכני פלאפל המגישים פלאפל קלאסי וגם בטעמים שונים כמו פלאפל חריף, פלאפל ירוק, פלאפל תימני, פלאפל עם שומשום ועוד. אבל למה רוב הישראלים מפחדים להכין פלאפל בבית?
מסתבר שזה לא כזה מסובך כמו שזה נשמע.
מציעים לכם מתכון לפלאפל ביתי טעים ביותר וקל להכנה (שמתאים כמובן גם לטבעוניים) .
קחו סיר ורשת טיגון או מכשיר טיגון בריא 🙂 ומתחילים!
המצרכים:
2 כוסות גרגירי חומוס יבשים קטנים.
1-2 בצלים לבנים.
6-8 שיני שום קלופות.
1/2 צרור כוסברה.
1/2 צרור פטרוזיליה.
מלח, פלפל שחור וכמון לפי הטעם.
1-2 כפות קמח לבן/קמח חומוס.
1.5 כפיות סודה לשתייה.
שמן לטיגון עמוק.
אופן ההכנה:
משרים את גרגירי החומוס במים (גובה המים צריך לכסות את הגרגירים) למשך 12 שעות מינימום, שוטפים היטב ומסננים.
מניחים את גרגירי החומוס המושרים בתוך קערת מעבד המזון/מטחנת הבשר ביחד עם הבצל, השום, הכוסברה והפטרוזיליה.
טוחנים עד לקבלת תערובת חלקה כמו משחה.
מוסיפים את שאר המצרכים לקערה (מלבד הסודה לשתייה), מערבבים היטב ידנית ומניחים בצד למשך כחצי שעה (עדיף במקרר).
מוסיפים את אבקת הסודה לשתייה, מערבבים, מוודאים שהתערובת חלקה ויציבה ויוצרים כדורי פלאפל קטנים בעזרת ידיים רטובות/משומנות.
בינתיים מחממים שמן עמוק בסיר. כשהשמן מספיק חם (שימו לב, הוא לא צריך להיות גם חם מדי + לטגן על אש בינונית-נמוכה) מוסיפים אליו מספר כדורים בכל פעם (תלוי בקוטר הסיר, ההמלצה היא להתחיל עם כדור אחד ולוודא שהכדור לא מתפרק בטיגון ושכדור הפלאפל המטוגן אכן טעים. במידה ולא, יש לתקן את התערובת לפי הטעם) ומטגנים עד להזהבה.
מצננים מעט על נייר סופג ומגישים חם עם כל התוספות.