איך מומלץ לאחסן מזון יבש ?
בכל מטבח בישראל חבויים להם בנבכי המזווה תבלינים, פיצוחים, קטניות, פירות יבשים, אורז, פסטות, קמחים למיניהם ועוד מגוון רחב של מוצרים יבשים הממתינים בקוצר רוח שנשתמש בהם מדי יום.
שיטת האחסון מאוד חשובה לצורך שמירה מיטבית על איכות המזון.
אז איך מאחסנים סוגי מזון שונים?
לחמים ומאפים – למעשה כל מה שמכיל בתוכו קמח או שמרים נוטה לצבור עובש במהירות כאשר נשמר באופן לא נכון. ההמלצה היא לשמור בקופסאות ואקום אטומות לחלוטין על מנת למנוע לחות ולהאריך את חיי המדף שלהם. שימו לב שלחמים טריים מומלץ לצרוך עד יומיים מרגע שנאפו וניתן לשמור אותם עד שבוע במקרר או עד 3 חודשים במקפיא.
קטניות , דגנים וקמחים – מומלץ לשמור במיכלים אטומים ללא אוויר או לחות. הקפאה תאפשר להם להישמר עד שנה ואף יותר. ניתן להוסיף לקופסה 3 עלי דפנה אשר מרחיקים את המזיקים השונים (חשוב לזכור שיש להחליף את העלים מדי 3-4 חודשים). קופסאות מסוג זה הן פתרון אחסון מצוין עבור קטניות שכולל מניעת נזק או שפיכה בעת נפילה ומונע כניסת מזיקים לטווח הארוך.
תבלינים ועשבי תיבול – כאמור תפקידם של התבלינים הוא לשפר ולגוון לנו את הארוחות, לכן עליהם להיות מאוחסנים כהלכה. מאחר ותבלינים ועשבי תיבול נוטים להתפזר בתוך הארון ולמשוך אליהם פרפרים ומזיקים נוספים מומלץ לשמור אותם בקופסאות אטומות, רצוי מזכוכית, במקום קריר וחשוך. בנוסף, טעמם של התבלינים הולך ונשחק ככל שעובר הזמן ועלינו להחליפם מדי שנה כדי להנות מהטעם, המרקם והצבע שלהם. ניתן להקפיא.
אורז – ניתן לשמור במיכל אטום במשך 6 חודשים מרגע הרכישה, בטמפרטורת החדר. רצוי לאחסן אותו במקרר ואף ניתן להקפיאו לתקופה קצרה.
פירות יבשים – פירות יבשים הם פירות לחים אשר יש בהם כמות מסוימת של מים, לכן יש לאחסנם במיכלים אטומים למניעת לחות העלולה ליצור עובש. יש לשמור אותם במקום קריר, עדיף במזווה ולא במקרר. טמפרטורה אידיאלית לשמירה על טריותם לטווח הארוך היא בין 10-15 מעלות.
אגוזים – האגוזים הטריים שכולנו אוהבים עלולים להתקלקל עם חשיפה ממושכת לאור וללחות. טעמם יישמר במזווה לתקופה של עד חודש. לאחר מכן הארומה והטעם עשויים לפוג והם יקבלו מרקם שונה. אם בחרתם להחזיקם במקרר השגיחו מפני עובש. הקפאה תשמור על טריותם לתקופה של עד 6 חודשים.
פיצוחים – לשקית שבה נמכרים הפיצוחים יש מרכיב חשוב. שקיות ניילון פשוטות לרוב יישמרו על טריותם למשך ימים ספורים, בעוד ששקיות המצופות מבפנים באלומיניום יישמרו עליהם לתקופה של שבועיים ואף יותר. ניתן לשמור פיצוחים גם בקופסאות ואקום אטומות בפריזר לתקופה של עד 6 חודשים.
פולי קפה – שקית ייעודית לקפה לרוב עשויה מניילון פנימי והיא זו שתשמור באופן המקסימלי על הארומה והטעם של פולי הקפה. קפה אינסטנט שטרם נפתח יישמר בכלי אטום במזווה עד שנה ולאחר פתיחתו הוא יישמר כחודשיים. ניתן להקפיא פולי קפה שלמים או טחונים בכלי זכוכית אטום.
סדרת כלי האחסון מבית Food appeal מציגה את טכנולוגיית TWIST IT POINT – שיא החדשנות בתחום כלי האחסון וארגון המטבח.
תכונות בולטות:
קל לשימוש – פתיחה ונעילה על ידי סיבוב פשוט של הכפתור במרכז המכסה, פינות מעוגלות למזיגה קלה.
שטח אחסון מוגדל – מכסה דק המגדיל את נפח האחסון.
שמירה על טריות המזון – כפתור נעילה במרכז המכסה היוצר אטימות מוחלטת.
עיצוב מודולרי – שימוש יעיל של שטח האחסון.
מושלם עבור תבלינים – הסט כולל מדבקות עם שמות של תבלינים לבחירה.