קבלו 3 מתכונים כיפים שנטע ליבנה מכינה בבית כל הזמן 🙂
סמודי בול הוא פינוק מושלם לארוחת בוקר או ארוחת ביניים. הוא יכול להוות תחליף מעולה למעדן לילדים, בריא, ללא חומרים משמרים ומרענן.
ואם זו הפעם הראשונה שאתם שומעים על הסמודי בול אז הנה עובדות שאולי לא ידעתם על הטרנד ההיסטרי שהגיע אלינו מארה"ב:
– הסמודי בול הוא בעצם שייק במרקם סמיך מאוד, שאפשר לאכול עם כפית.
– מכינים אותו מפירות קפואים ממש כמו שמכינים פרוזן יוגורט או שייק פירות אחר.
– סמודי בול הוא ארוחת בוקר בריאה, טבעונית וכיפית. ויכול גם להיות נשנוש מזין בין ארוחות.
– סמודי בול טוב ומעט מתוק ויכול להחליף כל מעדן תעשייתי שתקנו לילדים בסופר.
איך מכינים סמודי בול ביתיים מושלמים?
– מתחילים תמיד עם פירות קפואים, מוסיפים מעט נוזלים וכל זה כדי לקבל את המרקם המושלם.
– משתמשים בשייקר עוצמתי, אני השתמשתי ב- Power Nutri™ Bowl של נינג'ה שהוא סופר מושלם לעבודה בעומסים גבוהים (כלומר פירות קפואים).
* סמודי בול (מעדן) שוקו בננה –
1 ו-1/2 כוסות פרוסות בננות קפואות
1 תמר מג'הול מגולען
1 כף אבקת קקאו איכותיתלטופינגס (תוספות מעל)
1 בננה פרוסה לעיגולים
1 כף גרנולה ביתית1 כף קוקוס מיובש
*סמודי בול פירות יער –
1 כוס מיקס פירות יער קפוא
1/2 כוס פטל שחור קפואטופינגס (תוספות מעל)
1 קרמבולה פרוסה
1 כף שקדים קצוצים
1 כפית פולי קקאו גרוסים (קוקו ניבס)
*סמודי בול צהוב –
1/2 כוס קוביות מנגו קפואות
1/2 כוס אננס קפוא1/2
כוס פרוסות בננה קפואות
1 פסיפלורה קפואהטופינגס (תוספות מעל)
1 קיווי קלוף ופרוס
1 כפית פיסטוקים מקולפים טבעיים
1 כפית שבבי קוקוס מיובשים
הוראות הכנה -מכניסים את כל המרכיבים לבלנדר וטוחנים עד לקבלת מרקם חלק וסמיך.
נעזרים בכנפי הערבול כדי להוריד את התערובת הסמיכה לכיוון הלהבים.
מעבירים את הסמודי לקערה ומקשטים בטופינגס.
תחדשו במכשיר הנינג'ה ותהנו יום יום 🙂