פיצה ביתית

היום יום הפיצה הבינלאומי 🙂
אם יש רשימת מאכלים שעליהם יש קונסנזוס בין בני כל התרבויות בעולם, פיצה היא שתככב בראש הרשימה.
 פיצה היא מאכל רחוב שמוכן במקום, חם, טרי וזמין.
לכאורה קל להכין אותה: בצק פשוט, רוטב עגבניות בסיסי וגבינה נמסה. אך האמת היא שפיצה טובה זקוקה לידי אמן, ידיים שיודעות את חכמת הבצק ומיומנות באפייתו.
 לכן, שלא כמו הכנת פסטה קרובת משפחתה, הכנת פיצה בבית היא משימה מאתגרת. לא פשוט להכין בצק רך ועדין כזה שיתפח בקלות, ויהיה קל לרידוד. לא פשוט לאפות בצק שייצא שחום ופריך בתחתית, עם מרקם עדין ורך שעוטף ומכיל את הרוטב והתוספות.
מסיבת פיצה בבית היא רעיון גאוני. גאוני כי היא ססגונית וריחנית ואפשר להכין במגוון טעמים עשיר. גאוני כי כולם אוהבים, ילדים, מבוגרים, פיינשמקרים וגם כאלה שלא עושים עניין מאוכל. פיצה טובה תלהיב גם את האורחים הבעייתיים (צמחונים, שומרי גזרה וכשרות) וגם את הפודיז המפחידים שרוצים חידוש ויצירתיות בצלחת.
הכננו לכם את כל הכלים המתאימים למסיבת פיצה ביתי 🙂 ותהנו גם ממתכון !
בצק פיצה- 4 פיצות בקוטר של 30 ס"מ

חומרים

2.5 כפיות (10 גרם) שמרים יבשים
כוס וחצי (360 מ"ל) מים חמימים (45 מעלות)
כפית וחצי סוכר
4 כוסות (560 גרם) קמח פיצה או קמח לבן מנופה
3 כפיות מלח רגיל או ים דק
רבע כוס (60 מ"ל) שמן זית עדין
חצי כוס קמח מעורבב עם חצי כוס קמח תירס או סולת לרידוד

הכנה

מחממים תנור ל- 40 מעלות. בקערה קטנה מערבבים שמרים, מים וסוכר. מניחים בתנור או במקום חמים ל- 10 דקות.
שופכים קמח ומלח לקערת מערבל חשמלי עם וו לישה. מערבלים במהירות נמוכה ומוסיפים
בהדרגה את תערובת השמרים והמים ואת שמן הזית במקביל. מערבלים עוד דקה. מגבירים
למהירות בינונית ומערבלים 3 דקות (שימוש בקמח לבן ידרוש לישה ארוכה יותר, עוד דקה
או שתיים). כאשר הבצק חלק, רך למגע ומעט דביק, מעבירים אותו למשטח מקומח בקמח וסולת. לשים את הבצק בעדינות ומחדירים לתוכו מעט מתערובת הקמח. יוצרים כדור ומניחים בקערה גדולה, משומנת בשמן זית. מכסים במגבת ומתפיחים בתנור או במקום חמים לשעה. הבצק יכפיל את נפחו.
מעבירים למשטח מקומח בתערובת קמח וסולת. חותכים לארבעה חלקים שווים. מגלגלים
בעדינות לצורת כדור בתנועת קיפול של הקצוות לתוך הבצק (לא בתנועת גלגול). משאירים
על המשטח המקומח, מכסים במגבת ומתפיחים 20 דקות.
מחממים תנור לטמפרטורה המקסימלית. מניחים בתחתית תבנית פיצה, תבנית אפייה או אבן שמוט (לוקח לה כשעה להגיע לטמפרטורת התנור). על משטח רידוד מניחים נייר אפייה,
מפזרים מעט מתערובת הקמח ומרדדים בעזרת מערוך את הכדור לעלה דק ככל האפשר (עיגול בקוטר 28-30 ס"מ). מניחים את הבצק עם הנייר מעל התבנית או האבן החמה ואופים
בתחתית התנור 3-4 דקות. מצננים. מכסים עם מגבת לצינון מלא.
לפני ההגשה מניחים על הבצק 3 כפות של רוטב עגבניות ומעט גבינת מוצרלה, מזליפים שמן זית, מניחים תוספות אהובות ואופים בתחתית התנור בטמפרטורה הגבוהה ביותר 10
דקות.
רוטב עגבניות לפיצה חומרים
קופסת שימורי עגבניות מרוסקות עדיף עגבניות שרי מיובאות מאטליה
2 כפות שמן זית
חצי כפית סוכר
חצי כפית מלח
2 שיני שום קצוצות
הכנה: בסיר קטן מבשלים את כל החומרים על אש קטנה למשך חצי שעה. טוחנים, מתקנים תיבול ומוסיפים מעט אורגנו וצ'ילי לפי הטעם.
סוכריות שום – שיני שום שחומות ומתפצחות בפה. פריכות מבחוץ ונמסות מבפנים. מצוין מעל פיצה עם ריקוטה, בטטות צליות, כרובית אפויה ומרווה
חומרים
15 שיני שום קלופות
חצי כוס שמן זית
כף סוכר
כמה עלי רוזמרין
מניחים את כל החומרים בסיר קטן ומבשלים על להבה קטנה למשך שעה
הכנה: מניחים את כל החומרים בסיר קטן ומבשלים על להבה קטנה למשך שעה
פסטו תרד וגרעיני חמניות – נפלא למרוח בכריך, או על גבי תחתית פיצה עם ירקות אנטיפסטי, גבינת עיזים או ריקוטה
חומרים
100 גרם עלי תרד טורקי שטוף ומיובש
40 גרם עלי בזיליקום
2 שיני שום
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
2 כפות גרעיני חמניות
2 כפות פרמזן
2 כפות מים
שמן זית
.
הכנה: טוחנים את כל המרכיבים במעבד מזון או בלנדר תוך כדי הוספה הדרגתית של שמן זית עד קבלת משחה סמיכה וחלקה
בהצלחה 🙂

שתפו את המאמר

עוד טיפים

איך בוחרים כרית לשינה

איך בוחרים כרית לשינה ​ כרית לא נוחה ולא מתאימה יכולה לפגום באיכות השינה שלכם,

דילוג לתוכן