איך תשמרו על הסירים שלכם

השאלות רבות ואני כהרגלי משתדלת לתת הסבר והכוונה נכונה לכל אחד מלקוחותינו 🙂
אז , איך באמת תשמרו על הסירים שלכם לשנים רבות?
10 טיפים מנצחים !!!
הסירים הם הלב הפועם של המטבח שלנו – עם השנים הם הפכו לחלק בלתי נפרד מהמתכונים הנפלאים שלנו, והם נותנים טעם וארומה ייחודית לכל ארוחה שיוצאת מהמטבח שלנו. איך נשמור על הסירים שלנו כדי שישרדו במשך שנים רבות . קבלו כל הטיפים לניקוי נכון ואחסון חכם של הסירים האהובים .
1. טיפול נכון בסירים מחומרים שונים – 
אחד הטיפים החשובים ביותר הוא להבין שכל חומר דורש טיפול והתייחסות אחרת.
 סירי נירוסטה (פלדת אל-חלד) עומדים בחום גבוה ועמידים לשריטות, ניתן להכניס אותם למדיח וגם לערום אותם.
 לעומתם, סירים עם ציפוי Non-stick על יציקת אלומיניום, דורשים טיפול אחר: יש להשתמש איתם רק בכף עץ/סיליקון  ולנקות אותם עם ספוגית שאינה שורטת את פני השטח. סירים אלו מתאימים לבישולים בטמפרטורה נמוכה עד בינונית, ולא ניתן להקפיץ בהם בחום גבוה או לטגן בשמן עמוק, אחרת האיכות שלהם פוחתת .
באשר למחבתות וסירים עשויים יציקת ברזל, למשל, מומלץ שלא להשתמש בסבון חזק, משום שהברזל היצוק הוא חומר שסופח אליו כימיקלים.
2. חימום "על יבש" או עם מים– מסייע בהסרת כתמים .
במקרה של אורז או פסטה שנדבקו לסיר, תוכלו להקל על הניקוי באמצעות חימום קל של הכלי. משום שמדובר במאכלים דביקים, חשוב לחמם ללא מים, כדי לייבש את הלחות שמדביקה את המזון לסיר. לאחר מכן, הסירו בעדינות את שאריות המזון שהתייבש באמצעות כף עץ.
אם אתם מתמודדים עם שאריות מזון על סיר עם ציפוי Non-stick, אפשר להוסיף מים לסיר מיד לאחר השימוש ולהמתין 10 דקות לכל הפחות. לאחר מכן הסירו את השאריות באמצעות ספוג עדין וסבון כלים, מבלי לשפשף את פני השטח.
3. הסיר כבר קר והמזון נשאר? 
הקפאה לילית תקל על המשימה .
אם הסיר כבר הספיק להתקרר יחד עם הכתמים והשאריות הדבוקות, ניתן להכניס את הכלי למקפיא. אחרי לילה בהקפאה, הוציאו את הסיר, מלאו אותו במים פושרים ונקו באמצעות כף עץ או אמצעי ניקוי שלא שורט את פני השטח של הסיר. ההקפאה עוזרת להסרה קלה יותר של המזון מדפנות הסיר.
4. לימון מנקה המון – 
לימון ידוע בתור חומר ניקוי חזק ויעיל, גם לניקוי סירים – משפשפים את החלק הפנימי של הלימון על האזור המוכתם, ממתינים כ-5 דקות ומנקים עם מטלית יבשה או לחה. יש לשים לב שהסיר יבש לפני הפעולה, כדי להפיק את המרב מהחומציות של הלימון .
5. ניקוי במי סודה – 
אם אתם משתמשים בסירים ממתכת יצוקה (ברזל, אלומיניום), אחת הדרכים לניקוי קל ומהיר שלהם היא שפיכת סודה על הסיר לאחר ריקון שאריות המזון, וכאשר המתכת עדיין חמה. השילוב של המים והגזים בסודה מונעים את הידבקות המזון לדפנות, ומקלים על הניקוי.
ניתן גם להרתיח בסיר תערובת של מים וסודה לשתייה במשך מספר דקות, ולאחר מכן לנקות אותו היטב באופן ידני, כדי שלא יישארו כתמים לבנים כתוצאה מהאבקה.
6. חומץ להורדת סידן שהצטבר בתחתית הסיר
אם הרתחתם מים לזמן ארוך מידי, אתם עלולים להיתקל בשכבת סידן שהצטברה בתחתית הסיר. הבעיה היא שמדובר בכתם שלא ניתן להסיר עם מים וסבון כלים.
הפתרון: ערבבו רבע כמות חומץ עם ¾ כמות מים רותחים, הותירו את התערובת בסיר לרבע שעה, ולאחר מכן שטפו ושפשפו עם מים חמימים.
 אם מדובר על סיר נירוסטה, חשוב שלא להשרות את הסיר יותר מידי זמן עם חומץ, על מנת לא לפגוע בסיר.
7. סיר מצופה אמייל? מלח עשוי להיות הפתרון
אם יש לכם סיר או מחבת מצופים אמייל עם שכבת שומן שרופה, מומלץ להשרות את הסיר במים במשך לילה שלם, ולאחר מכן לשטוף את הכלי ולפזר מלח בישול בכמות מכובדת. לאחר כ-10 דקות, המלח יספוג את השמן, ובאמצעות סבון כלים ושפשוף עדין, תקבלו כלי מטבח נקי ומצוחצח.
8. לא כל סיר ניתן לניקוי במדיח או עם סבון כלים
חשוב לבדוק היטב את הוראות השימוש של הסיר לפני שמכניסים אותו למדיח – לא כל סיר יכול להיכנס לניקוי בטמפרטורות גבוהות עם חומרי ניקוי של מדיח.
 בדומה, ישנם סירים וכלים שלא מתנקים היטב עם סבון כלים , כמו ווק או כלי נחושת, שהניקוי הטוב ביותר שלהם הוא השריה במים רותחים. בכלים שכאלו, שימוש בסבון כלים יכול למרוח ולצופף את הכתם, מה שהופך את משימת הניקוי לקשה יותר.
9. אחסון נכון של סירים – הסיר והמכסה בנפרד
אחסון נכון של סירים תורם גם הוא לשמירה ולשימוש של הם למשך שנים רבות.
אחד הטיפים לשמירה על מכסי הסירים, ובמיוחד מכסי זכוכית, הוא לאחסון אותם בנפרד מהסיר עצמו. על מנת לאחסן את המכסים בצורה נוחה, תוכלו להשתמש במתקן לאחסון צלחות או מתקן דומה, כדי לשלוף בקלות את המכסה הנכון.
10. דאגו לאחסון עם שכבה מבודדת בין הסירים
אם אתם נאלצים להניח מספר סירים בערימה, מומלץ בחום להציב שכבה מבודדת בין הסירים, כמו בד עבה או חומר דומה.
 ההפרדה נועדה לשמירה על סירים ממכות או שריטות מהסירים הסמוכים, מה שיכול לפגוע בציפוי של הסיר ולהרוס אותו.
אם אתם רוצים להימנע מהערמת סירים אחד על השני, אל תפחדו לתלות את הסירים על מתלים חיצוניים. לסירים יש ערך אסתטי, ובשלנים רבים ישמח להציג לראווה את הסירים מהמותגים האיכותיים שהם משתמשים בהם.
הטיפ החשוב ביותר – לבחור סיר של מותג מוביל ואיכותי, עם אחריות לצד הצעדים שלכם לשמירה על הסירים, חשוב לבחור בסיר שיש מאחוריו חברה מוכרת וותיקה ובעלת מעבדת שירות, כדי שתוכלו לקבל מענה ופתרונות לכל בעיה ותקלה, ולשמור על הסיר שלכם.
בתקווה שהטיפים יועילו 😉 כאן לשרותכם ועזרתכם בכל שאלה 🙂

שתפו את המאמר

עוד טיפים

איך בוחרים כרית לשינה

איך בוחרים כרית לשינה ​ כרית לא נוחה ולא מתאימה יכולה לפגום באיכות השינה שלכם,

דילוג לתוכן