איך לכבס / לטפל במצעים

קצת יצא לי ארוך 😉 אך שווה עיון 🙂
בימים מורכבים אלו, בהם ההיגיינה והבריאות מקבלות דגש , והחשש מפני חיידקים נוכח כמעט בכל מקום, עולות שאלות שיתכן ולא ממש נתנו להן את הדעת טרם לכן, כגון – איך לכבס מצעים.
 כמובן שבפועל כולנו יודעים לכבס, אך בתקופה בה נרצה מצעים שיהיו אקסטרה נקיים ונטולי חיידקים, אך גם כאלה שנשמרים לאורך זמן ברכותם ובאיכותם, חשוב להבין כי קיימות דרכים אופטימליות לכבס את המצעים שלכם.
 אז מה ניתן לעשות כדי להאריך את משך החיים של המצעים, לשמור עליהם ולדאוג כי יישארו נקיים?
1. כל כמה זמן צריך להחליף מצעים?
כדי לקבוע את התדירות האופטימלית להחלפת מצעים יש ראשית לקחת בחשבון מספר גורמים כמו החומר ממנו המצעים עשויים, וכמובן, הרגלי השינה של זה הישן על המצעים.
באופן כללי, ההמלצות הן על החלפה אחת לשבוע, משום שגם אם המצעים נראים, מרגישים ומריחים נקיים, חשוב להבין כי בכל יום כל אחד מאתנו משיל כחצי מיליון תאי עור מתים. תוסיפו לזה לחות, אבק, עובש, שומנים המופרשים מהעור, זיעה ויתר מרעין בישין כגון פירורים, איפור או שערות בע”ח וקיבלתם פריט בד שאותו יש לכבס לעתים קרובות במיוחד.
2. איך לכבס מצעים?
כשאתם שואלים את עצמכם איך לכבס מצעים התשובה הראשונה היא: לקרוא את הנחיות הכביסה המוצמדות למצעים. לכל סוג בד הנחיות שונות ורצוי להיצמד אליהן על מנת לקבל את התוצאות הטובות ביותר.
 בדקו מה החום המקסימלי המותר לכביסה או האם נדרשת כביסה עדינה במיוחד.
באופן כללי כדאי לזכור כי מצעי כותנה רגילים, שאינם מלוכלכים במיוחד, מומלץ לכבס בטמפרטורה של עד 40 מעלות, בעוד שמצעים מלוכלכים במיוחד (אם למשל שפכתם כוס יין על המיטה) מומלץ לכבס בטמפרטורה גבוהה יותר המיועדת להשמדת בקטריות ומבטיחה כי הכביסה תצא מחוטאת, אך להיצמד להנחיות של הבד ולא לעבור את מידת החום המותרת על מנת שהבד לא ייהרס.
אם המצעים שלכם הם מבד סינטטי כלשהו, או בד המשולב עם כותנה, מומלץ על תוכנית ארוכה של 60 דקות לפחות בטמפרטורה עדינה של 40 מעלות, כדי שלא לפגום באף אחד מן הבדים המעורבים .
3. אוורור מצעים – בכל אחד מהשלבים 
אחד הדברים שצריך לזכור לגבי כביסת מצעים הוא כי מצעים אוהבים הרבה מרחב. גם אם אתם רגילים לצופף את הכביסה במכונה כדי לחסוך במספר הכביסות הנדרש, כדאי להימנע מכך. בנוסף, צפיפות המצעים במכונת הכביסה תוליד קמטים שידרשו . כמו כן, עדיף לכבס מצעים בכביסה נפרדת מיתר הבגדים, ובמיוחד בנפרד ממגבות.
 כך, בדי המצעים העדינים יעברו שחיקה מעטה יותר ויחזיקו זמן רב יותר כאשר יקבלו התייחסות אישית בכביסה.
רצוי גם לדאוג לאוורור המצעים בין כביסות ולנער אותם פעם ביום (כאשר הם מולבשים על הכרית או השמיכה כמובן). גם את ייבוש המצעים רצוי לבצע לאחר ניעור תוך פרישתם על חוטי כביסה במקום מוצל. חשוב לזכור כי מצעים שיתייבשו בשמש ישירה אמנם יהיו נקיים יותר כיוון שאור שמש ישיר יבהיר מצעים לבנים ויפריע לחיידקים, אך גם יגרום למצעים קשיחים יותר.
4. לא להשהות מצעים במכונה !
אחד הדברים החשובים לזכור הוא שלאחר תום הכביסה אין להשאיר את המצעים במכונת הכביסה. מצעים רטובים ולחים מתחילים לפתח ריח רע וקמטים, ולאחר זמן מה, גם חיידקים יכולים לפרוח. מיד בתום הכביסה יש לנער אותם ולהעביר אותם להמשך טיפול – בתלייה או במכונת הייבוש.
אם בחרתם במכונת ייבוש, מומלץ לבחור בחום נמוך עד בינוני, משום שחום גבוה מדי יגרום גם הוא לקמטים ולכיווץ המצעים.
5. הפרדת צבעים 
כמו ברוב הכביסות, רצוי להפריד בין מצעים בהירים לכהים על מנת לשמור על צבעי המצעים. רצוי גם לבצע הפרדה במצעים עצמם, במידה ומדובר במצעים העשויים מחומרים שונים, במיוחד כאשר כל אחד מהם מפנה להוראות כביסה שונות.
במידה ורוצים לקבל מצעים לבנים בוהקים, ניתן להשתמש בחומרי חמצן פעיל המותאמים לכביסה לבנה.
6. שימוש בכימיקלים
כאשר מכבסים מצעים, רצוי להשתמש במינימום חומרי הכביסה הדרושים ואף להימנע משימוש במרכך כביסה כלל.
חומרים אלו מיועדים לבגדים ואילו מצעים עשויים מבדים עדינים יותר שעלולים להיפגע בשימוש מתמשך.
ריח טוב של המצעים חשוב אך אפשר להגיע אליו באמצעים אחרים מלבד השימוש במרכך כביסה – ניתן להחליף את מרכך הכביסה בחצי כוס חומץ או לותר על שניהם ולהשתמש בתרסיס ניחוח מרכך, מבשמים אחרים או פוטפורי בעת האחסון בארון.
 גם כאשר מדובר בחומרי ניקוי, עדיף להשתמש בחומרים נטולי ריח ובמידה מועטה ככל האפשר. ניתן להחליפם בתכשירים המיועדים לבגדי תינוקות, כך שיישארו רק מעט שאריות שלהם בין סיבי הבד.
יש לכם עוד שאלות או נושאים שבה לכם לדעת ?! אשמח שתשתפו 🙂

שתפו את המאמר

עוד טיפים

איך בוחרים כרית לשינה

איך בוחרים כרית לשינה ​ כרית לא נוחה ולא מתאימה יכולה לפגום באיכות השינה שלכם,

דילוג לתוכן