איך להכין פסטה ביתית מושלמת

קבלו בצק פסטה ביתי 🙂
2 מצרכים עיקריים – קמח וביצים (ויש אפילו תחליף טבעוני נהדר) ויש לכם בצק מושלם לפסטה שאפשר להכין ממנו לזניה, ספגטי, פטוצ’יני ועוד המון אופציות אחרות. ויש גם בונוס: לוקח רק 3 דקות גג לבשל את הפסטה עד שהיא מוכנה.

מצרכים:

400 גרם קמח פיצה 00
100 גרם קמח דורום
(אם אין אפשר להשתמש בקמח לבן רגיל )
5 ביצים L (גרסה טבעונית בהערות)
1/2 כפית מלח

אופן הכנה

– במיקסר (שיטה מהירה): שמים את כל המצרכים בקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבלים עד שנוצר בצק אחיד שמתגבש סביב הוו.
– ידנית (שיטה קצת יותר איטית למי שאין מיקסר): שמים את הקמח על השיש ויוצרים באמצע גומה כך שנוצר מעין הר געש. שוברים פנימה את הביצים ולאט לאט מכניסים את הקמח פנימה בתנועות סיבוביות.
– מוסיפים את הקמח ומתחילים ללוש עד שמתקבל בצק צהבהב והומוגני. זה בסדר אם הבצק מעט דביק.
– עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-20 דקות מנוחה.
– מחלקים את הבצק ל-4 חלקים ועובדים בכל פעם על חתיכת בצק אחת. את שאר הבצק עוטפים בניילון נצמד כדי שלא יתייבש.
– מרדדים את הבצק, תחילה על הרמה הכי גבוהה במכונת פסטה, ובכל פעם יורדים במספר וממשיכים לרדד. מומלץ מאוד באמצע לקפל פעם אחת את הבצק לחצי ולהמשיך לרדד עד שמגיעים לעובי 3 מ”מ.
– ואם אין מכונת פסטה? מרדדים בעזרת מערוך עד לעובי אחיד של 3 מ”מ.
– חותכים את דפי הפסטה לפטוצ’יני בעזרת חותך הפסטה במכונה או חותכים בעזרת סכין גדולה לרצועות בעובי שאוהבים.
– מעבירים למשטח מקומח היטב ומדי פעם מזיזים את הפסטה כדי שלא תדבק.
– אם רוצים לבשל את הפסטה מאוחר יותר, תולים את רצועות הפסטה על וו תליה (של בגדים) או וו תליה מיוחד לפסטה עד שהיא מתייבשת מעט ואז מעבירים לקופסה ושומרים במקפיא.
– מרתיחים המון מים בסיר גדול ומוסיפים כפית מלח. מבשלים במשך 2-3 דקות בלבד ומעבירים ישר לרוטב שהחם שכבר מחכה במחבת.
 זכרו – הרוטב מחכה לפסטה ולא להיפך .
הערות ושדרוגים:
– רוצים לשדרג? מניחים עשבי תיבול קטנים כמו טימין, בזיליקום וכוסברה על חצי מרצועת בצק הפסטה המרודדת, סוגרים עם החצי השני ומרדדים שוב במכונת הפסטה. תתקבל רצועת פסטה עדינה דרכה ניתן לראות את עשבי התיבול וכמובן להנות מטעמם.
– במקום לחתוך את רצועות הפסטה לפטוצ’יני ניתן לחתוך אותם למלבנים ולהכין לזניה או לחתוך לרצועות דקות יותר כדי לקבל ספגטי .
– להכנת פסטה טבעונית נשתמש בקמח פסטה ודורום , ונוסיף מים בהדרגה תוך כדי לישה . אפשר להשלים רכות של בצק פסטה עם מעט תוספת של שמן זית .
בהצלחה ובתאבון 🙂
כל הכלי מטבח אפשר למצוא אצלינו ברמת איכות גבוהה ובמחיר אטרקטיבי יום יום 🙂

שתפו את המאמר

עוד טיפים

איך בוחרים כרית לשינה

איך בוחרים כרית לשינה ​ כרית לא נוחה ולא מתאימה יכולה לפגום באיכות השינה שלכם,

דילוג לתוכן